Coral Estate

Coral Estate Classic 2016: wederom een geslaagde editie!

Het was afgelopen zondag al weer de elfde editie van de Coral Estate Classic, dit jaar extra bijzonder omdat het tevens het NK Mountainbike was! Waar tijdens de opbouw van het parcours de zon nog erg strak aan de blauwe hemel stond, zo kwam de regen met bakken uit de lucht tijdens de start. Ondanks het slechte weer was er met een kleine 100 deelnemers wederom veel animo voor de wedstrijd, al hielden de meeste toeschouwers zich de eerste twee ronden wat verscholen onder de palapa van Koraal.

Iets voor halfvier stonden alle deelnemers – profs, dames, elite, masters en beginners – klaar voor de start op de pier bij Karakter. Nadat het startschot was gevallen werd er geneutraliseerd vertrokken om 500m verder echt van start te gaan. Door het nieuwe parcours werd het deelnemersveld gelijk op een lint getrokken. In tegenstelling tot andere jaren lag de focus niet volledig op de koplopers, omdat er in alle categorieën werd gestreden om de nationale titel. De eliterenners Hillard Cijntje, Berry Poort en Robert Potveer probeerden hun karretje zo lang mogelijk aan te haken van voren, alwetende dat ze zo de meeste kans zouden hebben op de mooie nieuw ontworpen kampioenstrui die de titel zou opleveren. Van voren had Marc de Maar al zijn handen vol om de ontketende Pieter Weening bij te houden. De twee Roompot renners maakten er een spannende strijd van, die uiteindelijk werd beslist door een klein stuurfoutje van De Maar in de laatste bocht, waardoor Weening zonder echt te hoeven aanzetten de sprint won. De teleurstelling was De Maar echter snel vergeten alwetend dat hij even later als eerste Curaçaose renner de kampioenstrui zou mogen aantrekken.

Achter Weening en De Maar werd Danny van Poppel derde, die dacht dat hij rustig kon uitbollen nadat Bram Welten was weggevallen met een lekke band. Hij moest de laatste ronde echter alles in het werk stellen om de zeer sterk rijdende Hillard Cijntje van zich af te houden. Hiermee werd Hillard nationaal kampioen bij de Elite, even later op het podium geflankeerd door Berry Poort en Robert Potveer.

In de overige categorieën zagen we een minstens zo’n verbeten strijd. Bij de masters 40+ waren het Barry Bakker en Emile Bos die elkaar het leven op de mountainbike zuur maakten, waarbij Bos uiteindelijk aan het langste eind trok. Bij de dames bleek triatlete Mirjam Weerd ook goed uit de voeten te kunnen op dikke banden en soleerde achter Nederlands kampioene Hielke Elferink zonder al te veel problemen naar de titel. Rinke Kaleman was voor Ed de Knegt de snelste bij de masters 50+. In de single speed categorie was het good old Hans Bensik en bij de jeugd Gijs Hendriks die de snelste waren! Ook dit jaar waren stonden er weer een hoop talenten aan de start bij de beginners categorie. Het verleden heeft bewezen dat we de winnaars enige jaren later vaak terugzien bij de Elite. Schrijf de namen Andre Meeuwsen en Mascha Spa-Riggeling dus maar op!

Zoals verwacht maakte speaker – en spraakwaterval Iwan Jonker er tijdens de huldiging op de afterparty een mooie show van. Het duurde dan ook niet lang voordat het gerstenat van onze nieuwe sponsor Presidente rijkelijk begon te vloeien. Zoals gewend op Coral Estate ging het feestje weer door tot in de kleine uurtjes. Wij als organisatie kijken dan ook terug op wederom een zeer geslaagd evenement! Bij deze hartelijk dank voor al onze gepassioneerde vrijwilligers, deelnemers en sponsoren. Zonder jullie was het evenement niet mogelijk geweest! Nogmaals onze sponsoren op een rijtje; Coral Estate Centre, Koraal, Karakter, Coral Estate Sales, Dasia, Autohurencuracao.nl, Autogarage Willemstad, Presidente, Firgos, Mammoet Printing, Coral Estate Services, 8 Salon & Spa, Design a la Carte, TUI en CWM.

picture-8-of-107

 

picture-104-of-107